Metodika tvorby modelu dostupnosti územia Slovenska na báze dennej intenzity automobilovej dopravy s využitím geoinformačných nástrojov - Stanek, Richard
Predstavenie metodiky tvorby modelu časovej dostupnosti individuálnou automobilovou dopravou v konkrétnom prostredí geoinformačných systémov (GIS) s akcentom na dynamicky sa meniaci vstupný faktor – intenzitu dopravy. Konkrétna ukážka vizualizácie výsledkov aplikácie tohto postupu na príklade dostupnosti Bratislavy v rámci územia Slovenskej republiky, s využitím štyroch stavov časovej dostupnosti pri aplikácii štyroch stavov intenzity dopravy: 1 – stav priemerného počtu vozidiel na cestách za 24 hodín (priemerná denná intenzita dopravy), 2 – stav s nočnou intenzitou dopravy, 3 – stav s intenzitou dopravy počas dopravnej špičky, 4 – stav s intenzitou dopravy medzi dopravnými špičkami (intenzita počas dopravného sedla).