Hodnotenie vývoja novovzniknutých a zaniknutých podnikateľských subjektov na Slovensku v predpandemickom období - Fiľa, Milan
Priaznivé podnikateľské prostredie je kľúčom k rozvoju a dlhodobej udržateľnosti podnikania a celého trhového hospodárstva krajiny. Slovensko patrí k bohatým krajinám OECD a je členom Európskej únie, no v oblasti podnikateľského prostredia výrazne zaostáva. Vývoj vybraných ukazovateľov vývoja novozaložených a zaniknutých podnikateľských subjektov na Slovensku v predpandemickom období vrátane stupňa ich prežitia a aktivity ako skupiny ukazovateľov, ktoré indikujú vývoj a súčasný stav podnikania resp. priaznivé podnikateľské prostredie u nás v porovnaní so susednými krajinami EÚ.