<The> Influence of Environmental Strategy, Environmental Reporting and Environmental Management Control System on Environmental and Economic Performance - Petera, Petr
Význam sociálnej zodpovednosti podnikov, najmä v oblasti životného prostredia v období klimatických zmien. Vplyv inovatívnych konštruktov (environmentálne výkazníctvo, environmentálna stratégia a systém riadenia environmentálneho manažérstva) na environmentálnu a ekonomickú výkonnosť s geografickým uhlom pohľadu na základe originálneho empirického prieskumu v dvoch postkomunistických európskych krajinách, Česku a Slovensku. Analýza údajov modelovaním štruktúrnych rovníc s čiastočnými najmenšími štvorcami a s použitím komplexného modelu s väzbami medzi konštruktmi. Environmentálna stratégia má pozitívny vplyv na používanie systému riadenia environmentálneho manažérstva a nepriamy pozitívny vplyv na environmentálnu výkonnosť. Systém riadenia environmentálneho manažérstva má pozitívny vplyv na environmentálnu výkonnosť a v konečnom dôsledku na ekonomickú výkonnosť.