Analýza výsledkov druhého ročníka olympiády podnikový hospodár - Lukáč, Jozef, 1991-
Popis postupu realizácie súťaže. Olympiáda podnikový hospodár je súťaž s celoštátnou pôsobnosťou, ktorá je určená pre študentov v maturitnom ročníku stredných škôl s ekonomickým zameraním, stredných škôl s neekonomickým zameraním a stredných škôl zameraných na služby. Predmetom súťaže je testovanie vedomostí študentov na celom území Slovenskej republiky v oblastiach: ekonomika, podnikové hospodárstvo, Európska únia, spoločenské vedy, finančná gramotnosť. Cieľom súťaže je popularizácia ekonomiky ako vedeckého a študijného oddelenia a podpora celospoločenského úsilia o zvýšenie finančnej gramotnosti mladých ľudí.