Hodnotenie finančného hospodárenia okresných miest SR za roky 2014-2018 - Rožová, Lucia
Výsledky výskumu v oblasti finančného hospodárenia slovenských okresných miest za obdobie 2014-2018. Minulé riadenie vybranej vzorky výskumných objektov prostredníctvom vybraných kvantitatívnych ukazovateľov benchmarkového charakteru, ako aj objavenie pozitívnych a negatívnych faktorov, ktoré mali významný vplyv na celkové riadenie. Dobre vykonaná finančná analýza by mala klásť dôraz predovšetkým na elimináciu účinkov negatívnych faktorov a zároveň podporovať pozitívne efekty na manažment miestnych jednotiek.