Barriers to Internal Communication in Companies - Smerek, Lukáš
Hlavné bariéry v internej komunikácii v spoločnosti, ktoré vnímajú zamestnanci slovenských spoločností. Identifikácia najčastejších bariér v internej komunikácii bola realizovaná pomocou dotazníkového prieskumu medzi 508 zamestnancami slovenských spoločností. Medzi najbežnejšie prekážky internej komunikácie patrí príliš veľa informácií, zatajovanie informácií, obavy zo straty zamestnania, zosmiešňovania alebo výsmechu, osobné vzťahy medzi príjemcom a odosielateľom informácií alebo nevhodne vybraný komunikačný kanál. Zároveň je rozdiel v tom, ako jednotlivé bariéry vnímajú muži a ženy alebo rôzne vekové kategórie zamestnancov.