Improving Students' Language Skills in Business English Course: Experimental Study - Hrdličková, Zuzana
Porovnanie študijných výsledkov študentov prvého a druhého ročníka obchodnej angličtiny na Ekonomickej univerzite v Bratislave, dosiahnutých v rezortných štandardizovaných testoch po absolvovaní troch kurzov z obchodnej angličtiny pre pokročilých. Kontrolná skupina študentov má tradičný kurz a experimentálna sa zapisuje aj do elektronického kurzu Obchodná komunikácia na platforme LMS Moodle, pričom s využitím internetu a podporných materiálov sa zapája do rôznych aktivít. Hodnotenie významnosti rozdielu medzi úrovňami znalostí oboch skupín metódou testovania hypotéz (t-Test). Výsledky ukazujúce, že experimentálna skupina študentov dosiahla v konečnom hodnotení lepšie výsledky ako kontrolná skupina študentov a že alternatívna forma vyučovania obchodnej angličtiny je účinná.