Život na hranici mezi Západem a Východem – případ polsko-ukrajinského pohraničí - Seidlová, Alexandra
Dopady externej hranice Európskej únie v pohraničných regiónoch Ľvovskej oblasti. Postupné otváranie poľsko-ukrajinskej hranice v rámci procesu európskej integrácie, pričom aktivity EÚ ovplyvňujú aj susedné územia. Analýza zmien v sociálno-ekonomickom rozvoji v regiónoch nachádzajúcich sa v tesnom susedstve s východnou hranicou EÚ, v kontexte politického vývoja Ukrajiny a jej vzťahov s Poľskom a EÚ.