Mzdový a prevádzkový normatív v škole - Tekeli, Jozef
Časté snahy orgánov obce, starostu obce či obecného zastupiteľstva pristupovať k zmenám v rozpočte základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti obce v aplikačnej praxi, čím vznikajú nedorozumenia medzi obcou a zriadenou školou ohľadom otázky, či je možné presúvať financie z normatívneho príspevku určeného na osobné náklady do časti prevádzkových nákladov. Zákonné možnosti úprav rozpočtu základnej školy tak, aby boli pochopiteľné pre predstaviteľov orgánov obce (poslancov obecného zastupiteľstva).