Každý typ dopravy má svoje plusy, ale aj nevýhody - Szmrecsányi, Tomáš
Rýchla, efektívna, spoľahlivá a ekonomicky vyhovujúca preprava tovaru ako dôležitá súčasť logistiky. Výber najvhodnejšej formy dopravy – kedy sa vyplatí využívať cestnú dopravu a kedy ju treba už nahradiť železničnou, do akej miery je ideálna letecká či námorná doprava a akú rolu hrá dnes pri výbere ekológia. Priblíženie výhod a nevýhod jednotlivých typov dopravy v rámci logistiky. Nástup nákladnej železničnej dopravy z Číny do Nemecka.