World Englishes and Their Implications for University Education - Biliková, Beáta, 1971-
Svetové angličtiny a ich vplyv na univerzitné vzdelávanie v oblasti anglickej filológie a kultúry, študijných programov, vedených Fakultou aplikovaných jazykov na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Vnímanie rôznych druhov angličtiny študentmi a identifikácia oblastí, ktoré si vyžadujú väčšiu pozornosť, aby mali študenti k dispozícii relevantnejší obsah. Dotazníkový prieskum na vzorke 130 študentov bakalárskeho aj magisterského programu. Štatistická analýza výsledkov, postoje študentov a hodnotiace vyhlásenia, napr. relatívne nedostatočné porozumenie príslušnej terminológii a pojmom, či vysoká informovanosť o existencii druhov angličtiny a súčasne nízka informovanosť o vlastnostiach, ktorými sa tieto druhy odlišujú. Závery navrhujúce zastúpenie týchto oblastí do učebných plánov.