Slovák s podpisom na dolárových bankovkách vznik Americko-slovenskej banky v roku 1920 - Bosák, Martin, 1967-
Historický príbeh Michala Bosáka (1869 – 1937), americko-európskeho bankára slovenského pôvodu. Biografická črta a jeho život po prisťahovaní do USA. Prezidentstvo v americkej banke First National Bank a vydávanie dolárových bankoviek s jeho podpisom. Vznik a história Americko-slovenskej banky v Bratislave, ktorú pomáhal založiť v roku 1920. Historický odkaz Bosáka pre bankovníctvo na Slovensku a v USA.