Demisia vlády z dôvodu demisie jej predsedu - Giba, Marián
Podstatné ústavnoprávne znaky demisie v podmienkach Slovenska. Spôsob podania a prijatia demisie. Kritika procesu demisie z rokov 2018 a 2021. Správny postup demisie. Fakultatívna demisia vlády. Zánik vlády z dôvodu demisie jej predsedu.