Vzdelávanie dospelých ako súčasť celoživotného vzdelávania - Matulčíková, Marta, 1964-
Formovanie názorov na vzdelávanie. Významné medzinárodné aktivity v oblasti ďalšieho vzdelávania. Význam bolonského, lisabonského a kodanského procesu v celoživotnom vzdelávaní. Andragogika ako vedná disciplína a prax ďalšieho vzdelávania. Profesijné vzdelávanie.