Matematické modelovanie zmien využitia územia pomocou fyzikálne založeného a empirického modelu na území Slovenska a Poľska - Németová, Zuzana
Aplikácia, validácia a porovnanie matematických modelov s hodnotením vplyvu zmien využívania územia na intenzitu vodnej erózie pôdy. Validácia EROSION-3D modelu a empirického modelu USLE-SDR na výskumných územiach Slovenska a Poľska. Vodná erózia pôdy ako jeden z najvážnejších problémov v rámci jednotlivých procesov degradácie pôdy. Dôležitosť predikcie pôdnej erózie spolu s kvantifikovaním množstva sedimentov pre hydrológiu, environmentálne modelovanie a súvisiace prognózy.