Informácie k novele daňového poriadku č.45/2021 Z.z. s účinnosťou od 06.02.2021 - Jurčíková, Božena
Zákon č.45/2021 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č.563/2009 Z.z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znp., je len pokračovaním ďalšieho spresnenia znenia ust. §57 daňového poriadku. Účelom novely je umožniť využitie inštitútu odkladu platenia dane alebo splátok dane v čo najväčšej možnej miere daňovými subjektmi v tejto nepriaznivej ekonomickej situácii, akou je obdobie pandémie od 12.marca 2020.