Retenční schopnost půd a krajiny a možnosti jejího zvyšování v podmínkách klimatické změny - Suchá, Kateřina
Komplexné zhodnotenie retenčnej schopnosti krajiny v závislosti na použití technológie ochrany pôd. Porovnanie vybraných hydropedologických charakteristík (charakteristík podzemných vôd) v kontexte hospodárenia s pôdou a vyhodnotenie zmien vybraných fyzikálnych hydropedologických charakteristík v priebehu roka v podmienkach klimatickej zmeny. Zhodnotenie agrolesných opatrení vykonaných v rámci pozemkových úprav na území Českej republiky a ich vplyvu na vlastnosti pôdy.