Obnova mokradí v poľnohospodárskej krajine - Mravcová, Katarína
Priblíženie projektu revitalizácie chráneného vtáčieho územia Ostrovné lúky (záplavové územie medzi Dunajom, Váhom a Malým Dunajom na Žitnom ostrove, okres Komárno). Historický vývoj územia od 19. storočia. Obnova mokradí a občasných vodných plôch v poľnohospodársky využívanej lokalite, dôležitosť prvok zelenej infraštruktúry a prinavrátenia vody do krajiny. Obnova biotopov nížinných lúk. Zmena monokultúrnych polí na lúky a pasienky.