Biden's Election 2020 Narrative – the Myth for the 21st Century - Biliková, Beáta, 1971-
Vzájomne konštitučný vzťah medzi jazykom, myšlienkou a sociálnou štruktúrou v kontexte politiky a osobnej sféry existencie ľudí prostredníctvom procesu zapojenia sa do príbehov o národe. Analýza prejavu kampane Joea Bidena, vtedajšieho prezidentského kandidáta amerických demokratov, s identifikáciou hlavnej naratívnej línie mýtu, ktorý Biden ponúkol ako svoj príbeh nedávnej minulosti a súčasnosti, a zároveň ako víziu budúcnosti USA. Analýza budovania Bidenovho príbehu, zásadných súčastí mýtu, ich interakcií a jazykových a sociálnych základov konceptov týchto komponentov. Bidenov príbeh ako rozdielnosť medzi „nami“ a „ním“ – vtedajším prezidentom Donaldom Trumpom, pričom Trump je vykreslený ako darebná postava príbehu a Biden ako hrdina amerického ľudu.