Účtovanie o zásobách v jednoduchom účtovníctve - Marková, Jana
Zásoby v zákone o účtovníctve a v postupoch účtovania. Charakteristika a členenie zásob. Kniha zásob - základná evidencia zásob v jednoduchom účtovníctve, účtovanie v knihe zásob, obstaranie a oceňovanie zásob, zásoby v účtovníctve komitenta, zásoby a DPH. Špecifické príklady účtovania zásob - zásoby s dobou použiteľnosti nad 1 rok, zásoby účtované priamo do spotreby, predaj zásob so stratou, vyradenie zásob bez príjmu z predaja, darovanie zásob, vyradenie zásob - podpora predaja, vyradenie zásob - ukončenie doby použiteľnosti, škoda na zásobách, zásoby ako vklad do obchodnej spoločnosti. Kniha zásob a účtovná závierka - inventarizácia zásob v jednoduchom účtovníctve a účtovanie inventarizačných rozdielov. Skončenie podnikania a zásoby.