Asymmetric Transmission of Crude Oil Prices to Retail Gasoline and Diesel Prices in U.S. Market - Szomolányi, Karol, 1976-
Overenie asymetrického prenosu cien ropy na maloobchodné ceny benzínu a nafty na americkom trhu pomocou linexovho prístupu. Autori zistili, že týždenná priemerná odchýlka maloobchodných cien v USA je približne 0,15 centa za liter benzínu a asi 0,1 centu za liter nafty.