Mlieko ako komplikácia v systémoch triedeného zberu v prostredí Slovenska? - Trošanová, Mária
Rozdielne vnímanie obalov, v ktorých sa mlieko nachádza, a z toho v budúcnosti vyplývajúce plnenie cieľa pre triedený zber, ktorý vychádza zo smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2019/904 o znižovaní vplyvu určitých plastových výrobkov na životné prostredie. Obal, výrobca obalov, systém rozšírenej zodpovednosti výrobcov. Čo sa považuje za nápoj a nápojový obal. Ciel návratnosti verzus ciele pre triedený zber. Zálohovanie a obaly z mlieka v iných štátoch EÚ.