Práva a povinnosti občana pri triedenom zbere - Pomfyová, Uršula
Zákon č. 79/2015 o odpadoch, ktorý upravuje práva a povinnosti fyzických osôb, konkrétne pri predchádzaní vzniku odpadov a pri nakladaní s odpadmi. Práva obyvatľov pri triedenom zbere, napríklad právo na zabezpečenie a vykonanie triedeného zberu komunálnych odpadov z domácností pre papier, plastny, kov, sklo a kompozitné obaly. Povinnosti obyvateľov pri triedenom zbere, ako napríklad povinnosť zapojiť sa do systému zberu komunálnych odpadov v obci.