Má cirkulárna ekonomika potenciál využitia vo verejnom obstarávaní? - Slobodníková, Miriam
Cirkulárna ekonomika, ktorá predstavuje súčasť zeleného verejného obstarávania a je zameraná na využitie už spotrebovaného materiálu, čím môžeme docieliť ochranu životného prostredia, ale aj ekonomickú úsporu. Možno tak zároveň podporiť prechod k podnikaniu založenému na obehovej ekonomike, v ktorej obchodné vzťahy závisia od dlhodobej spolupráce. Šesť skupín tovarov, v ktorých by sa mala aplikovať cirkulárna ekonomika prostredníctvom nákladov na životný cyklus - elektronika a IKT, udržateľné batérie a vozidlá, obaly, plasty.