Ačkoli velké banky jsou stále lídry, malé a střední upevňujú své postavení - Sobková, Martina
Význam stavebných sporiteľní a pobočiek zahraničných bánk, ktorý v českom bankovníctve stále klesá. Vývoj výnosov a nákladov. Dominancia dlhodobých úverov. Nižší záujem o termínované vklady. Podiel jednotlivých typov bánk na aktívach bankovného sektoru v Českej republike.