Spolupráce vysokých škol a podnikatelské sféry - Marek, Karel
Spoločné zmluvné riešenie výskumných projektov univerzitami a podnikateľmi. Rôzne typy zmlúv - zmluvy nepomenované, zmluvy o spoločnosti, zmluvy licenčné a zmluvy o prevode práv. Licenčné zmluvy v súvislosti s transferom výsledkov vysokoškolského výskumu a vývoja. Analýza úprav licenčných zmlúv podľa novej občianskoprávnej úpravy v porovnaní s obchodnoprávnou úpravou.