Deľba moci ako princíp fungovania obecnej samosprávy (v Českej republike a Slovenskej republike) - Palúš, Igor
Uplatňovanie ústavného princípu deľby moci na úrovni obecnej samosprávy v Českej republike a Slovenskej republike. Skúmanie realizácie uvedeného princípu z hľadiska tvorby orgánov obce, ich pôsobnosti, vzájomných vzťahov medzi nimi a zániku ich mandátu. Možné legislatívne riešenia existujúcich problémov v slovenskej obecnej samospráve.