<The> Smart Cities Concept in the Conditions of the Slovak Republic - Lovciová, Kornélia, 1983-
Inovácia ako kľúčový prístup k napredovaniu a fungovaniu inteligentných miest, ktoré prostredníctvom svojich prepojení tvoria systém reprezentovaný orgánmi verejnej správy, súkromným sektorom a občianskou spoločnosťou. Snaha štátov riadiť sa svojimi inteligentnými konceptmi a integrovať inteligentné prvky do aktivít miest s cieľom dosiahnutia trvalo udržateľného rozvoja. Analýza koncepcie inteligentných miest z hľadiska trvalo udržateľného rozvoja so zameraním na inovácie a vykazovanie inteligentných informácií, ktoré spĺňajú definíciu nefinančných informácií vo výročnej správe organizácií či podnikov v podmienkach Slovenskej republiky.