Zákon o zdravotnom poistení ZÁKON č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení s komentárom - Prušíková, Jana
Zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a základné ustanovanie. Pojem zdravotné poistenie a druhy zdravotného poistenia. Verejné zdravotné poistenie, prihláška a úhrada zdravotnej starostlivosti. Úhrada zdravotnej starostlivosti, preplatenie dokladov a cezhraničná zdravotná starostlivosť. Preukaz poistenca a európsky preukaz. Prerozdeľovanie poistného na verejné zdravotné poistenie. Sadzba poistného, vymeriavací základ, odpočítateľká položka a ročné zúčtovanie poistného. Oznamovacie povinnosti, zoznam dlžníkov, pokuty a prerozdeľovanie poistného.