Gradual Acquisition as a Process to Achieve a Business Combination - Užíková, Lenka, 1996-
Postupná akvizícia ako dosiahnutie jednej z možností podnikových kombinácií, kde akcie alebo hlasovacie práva nadobúda nadobúdateľ, pričom nadobúdateľ získa kontrolu nad podnikom, ak má väčšinu akcií alebo hlasovacích práv, a taktiež nadobúdateľ nemusí získať kontrolu okamžite, ale až v priebehu času v postupných krokoch. Postupná akvizícia v kontexte medzinárodného štandardu IFRS 3 Podnikové kombinácie. Analýza postupnej akvizície a jej vzťahu k jednotlivým medzinárodným štandardom finančného výkazníctva, aj pomocou praktických príkladov založených na ustanoveniach týchto štandardov.