Eliminácia daňových únikov využitím elektronickej komunikácie daňového subjektu s orgánmi štátnej správy - Schultzová, Anna
Cieľom zavedenia povinnej elektronickej komunikácie daňového subjektu so správcom dane je nielen odstránenie daňových únikov a podvodov, ale aj zníženie daňovej medzery. Elektronická komunikácia daňového subjektu s príslušnými orgánmi štátnej správy vedie k transparentnosti realizovaných finančných transakcií a k objektívnejšiemu stanoveniu výšky obratu daňového subjektu. Medzi daňovým subjektom a príslušným orgánom štátnej správy sa vytvára lepšie a kultivovanejšie prostredie. Poukázanie na proces vytvárania priestoru zameraného na lepšiu komunikáciu správcu dane s daňovým subjektom.