Pripravenosť na umelú inteligenciu vo verejných službách - Ihnatišinová, Denisa, 1983-
Poukázanie na dôležitosť transformačnej úlohy AI vo verejných službách v procese digitálnej transformácie. Nové technológie a ich využitie vo verejnej správe zlepšujú kvalitu služieb, ktoré štát poskytuje občanom a podnikateľom. Pripravenosť členských štátov EÚ implementovať AI do verejných služieb je rôznorodá, a preto EÚ monitoruje a podporuje zavádzanie nových digitálnych technológií do verejných služieb so zameraním na umelú inteligenciu s cieľom zvýšiť digitálnu transformáciu v členských štátoch a tým zaistiť Postavenie Európy ako digitálneho lídra.