80 rokov od začiatku jednej z najkrutejších vojen v dejinách - Škvrnda, František
Veľká vlastenecká vojna. Memento dňa rozpútania vojny proti ZSSR. Základné údaje o pomere síl a prostriedkov pri prepadnutí ZSSR. Vývoj bojov vo Veľkej vlasteneckej vojne a vojnových obetiach ZSSR.