<The> Evaluation of Indices of Public Finance Distribution on Central and Local Levels for EU Countries - Dubrovina, Nadiya, 1972-
Problematika spôsobu vyhodnotenia merania finančnej decentralizácie. Získanie agregovaných ukazovateľov na hodnotenie distribúcie verejných financií na centrálnej a miestnej úrovni pre krajiny Európskej únie, s analýzou rovnováhy medzi týmito ukazovateľmi. Použitie agregovaného indikátora (agregované indexy vypočítané metódou navrhnutou autormi Helwig a Pluta) na vyhodnotenie miery závislosti od výdavkov ústrednej vlády a miery rozvoja miestnej autonómie, na základe štatistických údajov z databázy Eurostat. Vyhodnotenie vlastností národnej fiškálnej politiky v kontexte rovnováhy rozdelenia finančných prostriedkov medzi centrálnu a miestnu úroveň.