Implementation of Sustainable Development Policy in Operating Activities of Energy Companies - Kuznetsova, Mariya, 1992-
Sektorové zvláštnosti vedenia prevádzkovej politiky energetických spoločností v súlade s globálnymi cieľmi trvalej udržateľnosti, ako aj medzinárodnými požiadavkami na nízkouhlíkovú výrobu a sociálnu zodpovednosť podnikov. Hlavné faktory vplyvu na udržateľný rozvoj v nadväznosti na základný priebeh Parížskej dohody o klíme a Európskej zelenej dohody. Intenzívny prechod na vedomé používanie surovín a ich ďalšia transformácia vo výrobnom procese stanovuje objektívne a včasné zásady prevádzkových politík spoločnosti. Postupný posun k získaniu dlhodobej konkurenčnej výhody a zníženiu rizík spojených s dobrou povesťou sa má dosiahnuť pomocou nízkouhlíkovej výkonnosti, energetickej nezávislosti, energetickej účinnosti založenej na technologických inováciách, ekologickej zhode a sociálnom zabezpečení na domácom i medzinárodnom trhu.