Kvantifikácia optimálnej miery fiškálnej decentralizácie v krajinách OECD - Belkovicsová, Daša, 1982-
Porovnanie skutočnej miery fiškálnej decentralizácie s jej optimálnou úrovňou v krajinách Vyšehradskej štvorky. Skutočná miera fiškálnej decentralizácie sa vo väčšine krajín nachádzala pod optimálnou úrovňou. Rozšírenie kompetencií nižších vládnych úrovní pri ich efektívnom hospodárení má v týchto krajinách potenciál pozitívne ovplyvniť ekonomický rast.