Novodobá pozice zlata v bilancích centrálních bank - Polášková, Iveta
Motívy a trendy v držbe zlata centrálnymi bankami v posledných desaťročiach. Korelácia medzi nominálnou a reálnou cenou zlata a vybranými makroekonomickými premennými a finančnými aktívami počas finančného a hospodárskeho cyklu. Investičné možnosti zlata pre centrálne banky a ďalších investorov. Rozdiely v držbe zlata medzi centrálnymi bankami vyspelých ekonomík (vrátane tých s rezervnými menami) a centrálnymi bankami rozvíjajúcich sa trhov a rozvojových ekonomík. Odôvodnenie postavenia Českej národnej banky, ktorá sa radí medzi moderné centrálne banky držiace minimálne množstvo rezervného zlata.