<The> Structure of Supported Business R&D Initiatives by Super-Deduction in Slovakia - Jančičková, Lea, 1996-
Umožnenie odpočítania výdavkov v rámci tzv. superodpočtu na výskum a vývoj od základu dane, ktoré na súvisiace projekty vynaložil podnik realizujúci inovačné či vývojové projekty so sídlom na Slovensku. Úspora inovatívneho podniku v roku 2018 využitím superodpočtu na výskum a vývoj po splnení legislatívnych požiadaviek bola navyše 21 000 € za každých investovaných 100 000 €, pričom v porovnaní s rokom 2017 sa výška superodpočtu štvornásobne zvýšila z 25 % na 100 % výdavkov. Analýza projektov realizovaných podnikmi v roku 2018 na Slovensku v rámci výskumu a vývoja z hľadiska obsahu projektov a súvisiacich podporených výšok odpočtu so záverom, že nie každý podnikateľský subjekt realizoval výskum a vývoj len v rámci svojho hlavného zamerania.