Relative Positions of Countries in the Core-Periphery Structure of the European Automotive Industry - Pavlínek, Petr
Skúmanie štruktúry: jadro-semiperiféria-periféria európskeho automobilového priemyslu v rokoch 2003 až 2017 na základe perspektív globálnych hodnotových reťazcov a výrobných sietí. Vysvetlenie priestorovej deľby práce v nadnárodných výrobných sieťach v danom priemysle. Empirické stanovenie relatívnej pozície krajín v jadre, semiperiférii alebo periférii a zmeny ich pozície v čase.