<The> Role of Islam in Socio-Economic Development of the Central Asian Countries – the Islamic Revival in Kazakhstan and Kyrgyzstan - Čech, Ľubomír, 1955-
Islam a jeho vplyv v spoločensko-politickom a ekonomickom živote postsovietskych stredoázijských krajín. Analýza vývoja v jednotlivých štátoch ukazuje zložitosť procesu, ktorý sa vyznačuje snahou nájsť riešenie, ktoré by poskytovalo optimálne využívanie regulačnej funkcie islamu v spoločnosti.