Conceptualization of Terrorism as a Modern Form of Political Violence - Trifunovic, Darko
Nový koncepčný prístup k analýze terorizmu v bezpečnostných štúdiách - východiskom analýzy je postavenie obete, čím sa táto práca odlišuje od väčšiny autorov, ktorí svoj výskum začínajú z pozície páchateľa trestného činu. Prepojenie medzi terorizmom a politickým násilím. Inovatívny prístup ku klasifikácii terorizmu.