Migrácia v kontexte kultúrnych a národných identít prijímajúcich štátov - Škutová, Daniela
Schopnosť a ochota jednotlivých národných a kultúrnych identít prijímať populáciu migrantov. Národná identita v moderných štátoch. Migrácia v multinacionálnych štátoch. Občiansky a etnický nacionalizmus.