Income Tax Wedge Analysis in Slovakia From Year 1993 - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
V príspevku je analyzovaný vývoj daňového klinu na priemernej a minimálnej mzde od roku 1993 po súčasnosť. Výsledky analýzy ukazujú, že daňový klin na priemernú mzdu a minimálnu mzdu v priebehu rokov rastie, ale nie rovnakou rýchlosťou, a tiež sa objavil fenomén „efekt fiškálneho odporu“.