Zánik členstva v družstve zánikom pracovného vzťahu v Slovenskej republike a v Českej republike - Poruban, Andrej
Aktívne vstúpiť na pracovný trh je možné aj prostredníctvom spoločenstiev, ktoré vytvárajú pracovné miesta pre vlastných členov. Zánik členstva podľa Obchodného zákonníka. Zánik členstva podľa zákona o obchodných korporáciách.