Religious and Ideological Foundations of Iran's Foreign Policy - Čech, Ľubomír, 1955-
Cieľom príspevku je analyzovať ideológie zahraničnej politiky Iránu. Pohľad na filozofické a ideologické základy Twelver Shia. Skúmanie zahraničnej politiky Iránskej islamskej republiky po iránskej revolúcii v roku 1979, ktorá zmenila tradičné vnímanie islamu ako súčasti súkromného priestoru moslimského veriaceho.