Acceleration of Labour Cost along with Deceleration of Productivity: How the Slovak Manufacturing Lost the Advantage of Low Unit Labour Cost - Morvay, Karol, 1973-
Vývoj v slovenskej ekonomike zmazal významnú konkurenčnú výhodu výroby – nízku cenu práce. Článok analyzuje hnacie faktory rastúcich jednotkových nákladov práce vo výrobnom sektore. Cieľom príspevku je vysvetliť, prečo došlo v skupine krajín V4 k nečakane rýchlej strate tradičnej konkurenčnej výhody a prečo bol tento jav na Slovensku obzvlášť výrazný.