Metafora vojny v ére pandémie COVID-19 - Seresová, Katarína, 1967-
Problematika metafory v jazyku súčasných politických lídrov (Donald Trump, Boris Johnson a Emmanuel Macron) v čase pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Lingvistická analýza vyjadrení slovenských médií (Denník N, Trend a ďalšie) a slovenských politikov (Igor Matovič, Milan Krajniak a ďalší), ktorí vo svojich prejavoch a komentároch k aktuálnej situácii v súvislosti s pandémiou používajú metaforu vojny, boja, frontu či zbraní.