Abbreviations and Their Ambiguity in Euro-Texts - Kapráliková, Ivana, 1974-
„Eurotexty“ ako dokumenty v rámci Európskej únie a angličtina v nich, ktorá sa stáva obzvlášť dôležitou oblasťou v rámci rôznych typov výskumu, najmä angličtiny na špecifické účely, s množstvom referenčných materiálov, ktoré si vyžadujú správne porozumenie a presný preklad. Výskum procesov skracovania v eurotextoch, s prezentovaním tendencií, nezrovnalostí a najpozoruhodnejších charakteristík procesov skracovania v korpuse EÚ, pričom mnohé z týchto jazykových čŕt by mohli spôsobiť nejednoznačnosť v chápaní textov.