Metaphorised Politics – Politicised Metaphor - Pavlíková, Žaneta, 1973-
Politický diskurz a metafory, ktoré sa v ňom používajú. Lingvistická analýza jazyka používaného v politickom diskurze, ktorý môže byť veľmi živý a pretkaný prvkami obrazného jazyka. Metafory a konceptuálne metafory vo vybraných politických prejavoch slovenských prezidentov v čase ich prezidentstva s analýzou ich výročných správ o stave krajiny (Michal Kováč – 1994, Ivan Gašparovič – 2014, Andrej Kiska – 2017, 2018 a Zuzana Čaputová – 2020), odhaľujúc niektoré bežne používané metafory.