Neverbálna komunikácia v diplomatickej praxi - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Analýza neverbálnej komunikácie v diplomatickej praxi ako špecifickej formy profesionálnej komunikácie a súčasti inštitucionálnej komunikácie. Predstavenie spôsobov diplomatickej signalizácie ako súčasti neverbálnej komunikácie v relatívne úzkej odbornej komunite prostredníctvom empirického výskumu, s analýzou vzájomnej závislosti verbálnej a neverbálnej komunikácie v diplomatickom diskurze. Dôležitosť správneho dekódovania diplomatických signálov vysielaných verbálne aj neverbálne. Zložky (funkcie) diplomatického diskurzu a prejavy (aspekty) neverbálnej komunikácie v diplomatickej praxi z pohľadu využívaného komunikačného kanálu.